Framtidsstaden – så heter Gunilla Manns monumentalmålning över Malmö/Köpenhamn med Turning Torso i centrum.

Målningen har förvärvats av Malmö stad och hänger sedan onsdagen 16 april, då den högtidligen avtäcktes, i entrén till stadshuset

Duken mäter 90 x 160 cm. Här möter vi Gunilla Mann när hon är som bäst; med skarp blick och säker hand. Hon återger en mycket lustfylld värld. Motivet myllrar av byggnader, platser, människor – Turning Torso i centrum omgivet av bl.a. Hotell Kramer och Savoy, Börshuset, Ribersborg, Stortorget och Öresundsbron – vägen över till den goda grannen Köpenhamn med det nya operahuset, Arken och ”Den Sorte Diamant”. 

Myllret är nära nog påtagligt, folk blandas med t ex Linné och Piraten, Edvard Persson och Frans Suell. I Gunillas värld styr glädjen och lekfullheten, understruken av en stark kolorit.

– Vad vill du med din tavla?

– Bygga broar på många sätt. Också visa Malmös plats i en större värld där Tornet markerar överblick och framtid.

Gunilla Mann blev känd för den bredare allmänheten 1992 då hon utsågs till Systembolagets julkonstnär och var representerad över precis hela landet. Förutom i Sverige har hon haft en rad utställningar i bl a Chicago, Seattle, Bryssel, Hamburg, Berlin, Tokyo och planerar för en utställning i Spanien.

Gunilla Mann har målat under drygt 45 år – är bl a utbildad vid Slöjdföreningen i Göteborg.