En vision blir verklighet - Drömmen om Gunilla Manns
"Konst och Kulturforum i Rörum"

Redan nu är sal efter sal fyllda med målningar, litografier, affischer och konstkort. Snart är också min unika gamla stenpress på plats i ett av rummen där jag kan visa hur litografier kommit till förr och nu.

Här blir också en aktivitetssalong för konferenser, gästande teatersällskap, musik och inte minst romantik.

Snart är även galleriet för gästande konstnärer klart. Tanken är att gästutställarna i all enkelhet inom kort ska kunna övernatta i en liten konstnärsby och kanske också inspirera eleverna i min blivande konstskola, som också ska få plats i de små stugorna.

För den lekamliga födan serverar jag naturligtvis Äppelbackens berömda skånska äppelkaga med vaniljsås och den läckraste mandeltårtan med vispad gräddlikör. Men också varma och kalla drycker och läckra sommarsallader från Österlen. I ett av gallerierna kan man avnjuta dagens goda varmrätter eller om vädret tillåter på uteserveringen med utsikt över min planerade skulpturpark. Där finner man också ett litet mysigt korsvirkeshus med barnens eget lilla konstforum. Där kan de måla, rita och berätta hur de ser på sin egen lilla värld.

Det sägs att Rom inte byggdes på en dag. Samma kan sägas om mitt projekt här i Rörum. Men en sak är säker, drömmen har kommit långt på väg att bli verklighet.

Välkommen hit och se hur det hela växer fram. Det är väl värt ett besök!

Med vänlig hälsning

Gunilla Mann

Tillbaka